Samvirke Special

Sådan laver du slim

Set af 16.977
7. november 2017 diy, hobby, jul, sjov, slim
Slim hitter lige nu - det er sjovt at lege med, at røre ved, og du kan få det til at sige vilde lyde. Men vidste du, at du med få ingredienser kan lave dit helt eget slim?
Her viser 17-årige Emma Frydkjær, hvordan du nemt og hurtigt laver en guldslim og en fluffy, lyserød slim med kugler og pailletter i.

Guldslim
1 dl klar lim
1 tsk gul farvestof
1 tsk guldpigmentfarve
kontaktlinsevækse
natron

Bland klar lim og guldpigmentfarve sammen i en skål. Tilsæt gul farvestof og rør det hele sammen, til du har en ensartet masse.
Tilsæt 1 tsk-spids natron og 1 tsk kontaktlinsevæske og rør. Massen vil begynde at tykne. Tilsæt endnu en smule natron og 1 tsk kontaktlinsevæske og rør igen. Gentag til slimen bliver for tyk til, at den kan røres med en ske. Nu skal du bruge fingrene til at ælte massen sammen. Bliv ved med at ælte, til slimen har den konsistens, du ønsker. Tilsæt eventuelt mere natron og kontaktlinsevæske, hvis slimen føles for tynd eller for klistret.
Når slimen er færdig, skal du pakke den i en lufttæt beholder, så den ikke tørrer ud.

Fluffy slim med kugler
1 dl klar lim
1 dl hvid lim
1 tsk rød farvestof
kontaktlinsevæske
natron
barberskum
flamingokugler
pailletter

Bland klar lim og hvid lim sammen i en skål. Tilsæt rød farvestof og rør. Tilsæt en smule barberskum og rør godt. Tilsæt 1 tsk-spids natron og 1 tsk kontaktlinsevæske og rør. Massen vil begynde at tykne. Tilsæt endnu en smule natron og 1 tsk kontaktlinsevæske og rør igen. Hæld nu flamingokugler i - du bestemmer selv hvor mange. Rør massen sammen og hæld igen en smule natron og 1 tsk kontaktlinsevæske i, hvis slimen føles for våd. Bliv ved, til slimen har den rigtige konsistens. Til sidst tilføjes pailetter, og igen er det op til dig selv, hvor mange du vil have i. Når slimen er færdig, skal du pakke den i en lufttæt beholder, så den ikke tørrer ud.